Friday, April 30, 2010

Kisah Lawak Jenaka (3)...

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit kisah jenaka dengan semua pembaca blog mengenai "Menantu Hantu"...He3.. Mesti kamu semua bertanya, Kenapa saya masukkan kisah jenaka sebegini?? Tetapi tujuannya adalah untuk kamu semua berfikir disebalik kisah tersebut. Oleh itu, SELAMAT BERJENAKAN.

MENANTU HANTU

Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki menonton TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua itu.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat nie? Aku belum mati lagi la..".

0 comments: