Sunday, March 18, 2012

Pelajar Tawar Seks Cari Modal Gugur Janin...

Assalamualaikum…
Salam Perpaduan…
Salam 1 Malaysia…

Suasana UTM GAMES 2012 cukup meriah dengan pelbagai acara sukan yang dipertandingkan pada hujung minggu ini. Ada yang menang dan ada juga yang kalah. Tapi semuanya sudah melakukan yang terbaik dan itulah ‘Tuah’ dan ‘Rezeki’ kepada mereka yang memenanginya pada kali ini. TAHNIAH

Selesai saja dari menjadi penyokong Pasukan Sepak Takraw KTDI di Kompleks Sukan UTM, saya terbaca satu berita yang cukup perlu kita semua beri perhatian kerana ianya melibatkan belia remaja Malaysia iaitu ‘Pelajar Tingkatan Lima Tawar Seks Cari Modal Gugur Janin’.

Pada pandangan saya, isu seperti ini cukup serius dan perlu diberi perhatian oleh pihak berwajib. Isu sosial seperti ini semakin menjadi-jadi seolah-olah menggambarkan segelintir anak muda, belia remaja hari ini tidak terlalu mementingkan maruah diri, batas pergaulan dan ilmu agama. Jom kita pakat-pakat baca beritanya…

KULIM - “Untuk mendapatkan pil menggugurkan kehamilan, saya terpaksa melakukan hubungan seks dengan beberapa kenalan lain bagi mendapatkan modal,“ itu kata seorang pelajar tingkatan lima di sini yang terpaksa menawarkan khidmat seks.

Pelajar tingkatan lima yang hanya mahu dikenali dengan nama Shasha berkata, dia terpaksa bertindak sedemikian selepas teman lelakinya ketika itu bersikap lepas tangan sehingga dia terpaksa menempuh pelbagai masalah seorang diri.

Menurutnya, selain disahkan hamil dia juga hampir dibuang sekolah gara-gara sikap teman lelakinya ketika itu.

“Pil itu (gugurkan kandungan) terbahagi kepada dua jenis. Empat biji dimakan serta-merta manakala empat biji lagi dimakan selepas 12 jam. Harga pil ini sekitar RM350 hingga RM400.

“Untuk mendapatkan wang saya akan berjumpa seorang rakan lain dan meminta dia memperkenalkan diri saya kepada beberapa pelanggan atau kenalannya," katanya.

Shasha berkata, dia akan mengenakan bayaran sekitar RM100 setiap kali bersama mereka. Dengan duit itulah dia akan membeli pil.

Menurutnya, pil itu hanya berkesan bagi kandungan bawah tiga bulan. Setelah memakan pil, dia akan berasa sakit perut dan memulas untuk beberapa jam dan akan datang haid semula seperti biasa selepas itu.

Segala kesengsaraan itu terpaksa dialaminya sendiri dan bermula dari detik itu, dia menjadi takut untuk menjalinkan hubungan dengan lelaki dan mengubah selera kepada kaum sejenis.

Shasha berkata, dia menjalinkan hubungan cinta sejenis sejak setahun lalu. Namun sehingga kini keluarganya tidak mengetahui perkara itu.

Menurutnya dia dan kekasihnya yang hanya mahu dikenali sebagai Faiz akan tidur di rumahnya setiap hujung minggu.

“Cara ini lebih senang, ibu bapa tidak tahu kami sedang bercinta. Mereka akan menyatakan kami perempuan dan adalah lebih baik saya melepak dalam bilik dengan seorang kenalan perempuan dari keluar bersama teman lelaki. Saya jadi fobia untuk berkawan dengan lelaki kerana banyak keburukannya.

“Bagi saya bercinta sesama jenis lebih baik kerana ibu bapa tidak akan dapat mengesan perlakuan atau hubungan seks yang kami lakukan selain itu, ia tidak akan mengakibatkan saya hamil seperti dulu,” katanya.

Sumber : SInar Harian

*Saya menyeru kepada seluruh belia remaja, anak muda Malaysia untuk kembali kepada nilai-nilai agama dan menjauhi pergaulan bebas sehingga menyebabkan peningkatan anak luar nikah dan isu-isu yang kritikal seperti seks bebas dan seks terbuka.

Ikhlas dari,
WAN MUHAMMAD HAZEM BIN MOHD YUSOH
wan_hazem19@yahoo.com

0 comments: