Saturday, March 31, 2012

Mayat Bayi Tanpa Kepala Ditemui Dalam Takungan Najis...

Assalamualaikum…
Salam Perpaduan…
Salam 1 Malaysia…

ASTAGHFIRULLAHALAZIM… Itulah ungkapan terukir di bibir tatkala terbaca berita mengenai ‘Mayat Bayi Lelaki Tanpa Kepala Ditemui Dalam Takungan Najis’. Satu persatu Negara kita Malaysia digembarkan dengan pelbagai kisah tanpa sifat kemanusiaan yang dilakukan oleh sebilangan kecil rakyat Malaysia yang masih kurang sifat kemanusiaan. Jom ikuti beritanya… 

KUALA LUMPUR - Mayat bayi lelaki tanpa kepala ditemui di tempat takungan najis di Jalan Thong Shin di sini hari ini. 

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zulkarnain Abdul Rahman berkata mayat bayi yang ditemui pada pukul 11 pagi oleh pekerja pembersihan itu dipercayai dibuang kira-kira dua hari lepas. 

"Sungguhpun dijumpai tanpa kepala, anggota lain pada mayat bayi lelaki itu sempurna dan kita akan mencari siapa yang bertanggungjawab melakukan perkara ini," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini. 

Beliau berkata mayat bayi itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran. 

Polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kes itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan. – Bernama 

Sumber : Sinar Harian 

*Mendoakan agar diri saya, keluarga saya, sahabat-sahabat saya jauh dari sifat sedemikian… AMIN… 

Ikhlas dari,
WAN MUHAMMAD HAZEM BIN MOHD YUSOH 
wan_hazem19@yahoo.com

0 comments: