Sunday, April 22, 2012

Pelajar Perempuan Dicekup Bogel Dengan Nelayan...

Assalamualaikum…
Salam Perpaduan…
Salam 1 Malaysia…

Tersebarnya perbuatan seks luar nikah dalam masyarakat adalah salah satu tanda akan datangnya kiamat. Nabi berkata, “Antara tanda datangnya kiamat adalah bermaharajalelanya perzinaan”. (Direkodkan oleh Bukhari). 

Hari demi hari, kita disajikan dengan berita yang melibatkan aktiviti perzinaan yang dikesan melalui operasi yang dilakukan oleh Jabatan Agama negeri. Tetapi sampai mana tahap kesedaran kita sebagai anak muda yakni peneraju pemimpin Negara akan datang? Di manakah maruah diri kita letakkan terutamanya mereka-mereka yang terlalu mudah mempergadaikan maruah diri? Apa-apa pun, jom kita ikuti berita terbaru ini… 

KUALA DUNGUN – Perbuatan tidak bermoral seorang pelajar perempuan sebuah institut kemahiran tempatan yang memadu asmara bersama teman lelaki di hotel murah, menerima padah apabila dia didenda RM2,800, atau dua bulan penjara kerana berkhalwat. 

Pelajar berkenaan, Nurul Akmal Aishah, 19, dari Besut Terengganu menghadapi pendakwaan mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Terengganu 2001. 

Dia dicekup sepasukan pegawai penguat kuasa syariah, bersama teman lelakinya, di sebuah bilik di rumah tumpangan, dekat sini, kira-kira jam 1.30 pagi, 10 Februari lalu. 


Ketika serbuan dilakukan, Nurul Akmal ditemui dalam keadaan terbaring tanpa pakaian dalam selimut. 

Lelaki terbabit, dikenali sebagai Mohd Firdaud Wadu, 30, pula, hanya memakai jeans tanpa baju ketika membuka pintu bilik. 

Soal siasat mendapati mereka tiada hubungan muhrim. 

Pasangan terbabit juga mengaku telah melakukan persetubuhan sebelum itu. 

Turut dirampas, pakaian dalam milik Nurul sebagai bahan kes. 

Kedua-duanya yang mengaku bersalah selepas fakta kes dibacakan di hadapan Hakim Syarie, Shamsuddin Ngah kemudiannya menjelaskan denda masing-masing untuk mengelakkan dipenjara. 

Dalam kes berasingan di Mahkamah Rendah Syariah, seorang pemandu lori, Md Zaid Abdullah, 33 dari Kuala Abang Dungun berhadapan satu waran tangkap kerana kegagalannya hadir untuk menghadapi pendakwaan pertudu¬han khalwat. 

Dia ditangkap pegawai penguatkuasa syariah ketika berada di sebuah bilik hotel di Jalan Baru Pak Sabah bersama seorang wanita bukan muhrim jam kira-kira 1.05 pagi, 10 Februari lalu. 

 Pasangannya, Noor Aishah Osman, 29, bagaimanapun hadir untuk mendengar pertuduhan lalu didenda RM2,700 atau dua bulan penjara setelah mengaku bersalah atas kesalahan mengikut Seksyen 31 (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu 2001. 

Pendakwaan akan dijalankan semula terhadap Md Zaid pada 11 Jun depan. 

Sumber : Sinar Harian 

*Moga dijauhkan dari aktiviti yang tidak bermaruah seperti aktiviti perzinaan… 

 Ikhlas dari,
WAN MUHAMMAD HAZEM BIN MOHD YUSOH 
wan_hazem19@yahoo.com

0 comments: