Monday, December 12, 2011

Penghijrahan Abby Fana Selepas Mengerjakan Haji...

Assalamualaikum…
Salam Perpaduan…
Salam 1 Malaysia…KUALA LUMPUR – Ramai pihak yang memuji perubahan imej oleh pengacara terkenal, Abby Fana, yang kini mengenakan pakaian busana muslimah sekembalinya dari menunaikan haji di Mekah pada bulan lalu.

Sebuah blog hiburan yang diminati ramai, Izyan.com, perubahan yang dilakukan oleh Abby Fana amat tepat dan wajahnya dilihat semakin berseri-seri sejak mengenakan tudung litup dikepala.

“Wah selepas balik dari menenunaikan ibadah haji beberapa bulan yang lalu, Abby Fana kini kelihatan berseri-seri. Almaklumlah dia dah tunaikan ibadah haji, dan kini dah boleh digelar hajjah. Perubahan yang Abby lakukan amatlah berpatutan, kini dia dah bertudung,” kata pemilik blog tersebut.

Selain itu, Izyan.com turut mengharapkan agar ramai lagi selebriti dan personaliti industri hiburan tanahair mengikut jejak langkah Abby Fana itu.

Pengacara terkenal di stesen radio no.1 tanahair Sinar FM ini muncul dengan imej bertudung menerusi program Malaysia Hari Ini (MHI) terbitan TV3 baru-baru ini.

Alhamdulillah! Ramai pelakon, selebriti, personaliti televisyen dan ikon di dalam industri hiburan tanahair yang melakukan perubahan terhadap penampilan diri masing-masing ke arah yang lebih Islamik.

Mynewshub.my turut berkongsi kegembiraan tersebut dan mengharapkan agar ramai lagi yang akan sama-sama ‘berhijrah’ dengan Abby Fana, Sham Kamikaze, Catriana Ross, Jojie (kakak Ella), Lah VE, dan ramai lagi.

Sumber : My News Hub

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah… Itulah ungkapan yang dapat saya katakan apabila melihat satu persatu selebriti tanah air yang membuat perubahan diri dengan meletakkan perkara wajib sebagai keutamaan terutamanya apabila melibatkan soal aurat terutamanya wanita.

Saya juga mengharapkan lebih ramai lagi selebriti-selebriti wanita tanah air melakukan perubahan seperti ini dan saya juga mendoakan agar perubahan-perubahan seperti ini turut dilakukan oleh rakan-rakan seperjuangan saya terutamanya mahasiswi di tanah air ini… Insyaallah… =)

Sekian, Wallahua’lam…

Ikhlas dari,
WAN MUHAMMAD HAZEM BIN MOHD YUSOH
wan_hazem19@yahoo.com

1 comments:

Anonymous said...

baguslah..
harap kekal lama pakai tudung tue ek!